Edin.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Картофен омлет по испански

Картофен омлет по испански

Картофен омлет по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
31/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пак и пак ще искате да приготвите този картофен омлет"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави, кромид
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 3 с.л. олио в дълбок тиган и задушете с малко вода за 25 мин. обелените, измити и нарязани на тънки резени картофи и нарязания на малки кубчета лук, поръсете с черния пипер и солта и след като сместа се поохлади, прибавете към нея разбитите яйца.

В друг съд налейте останалото олио, изсипете картофената смес и на тих огън я пържете 6-7 мин., докато се втвърди, след което с помощта на чиния обърнете получения омлет и го изпържете и от другата страна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: