Празничен заек в гювеч

Празничен заек в гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Печеният заек с хрупкава коричка в гювеч е подходящ за всеки ваш специален повод"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр. (ако е по голям - 1/2 брой)
  • картофи - 600 - 700 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1
  • млечен чесън - 1 глава - скилидките
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • доматен сок - 250 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции, овкусете със сол, олио и червен пипер. Хубаво натрийте месото и добавете малко джоджен и червен пипер.

Нарежете на едро картофите, а чушките, лука и морковите - на по-ситно.

Всички продукти сложете в гювеча, разбъркайте и сипете доматения сок с малко вода.

Ако обичате ястията да са по-ароматни, добавете скилидки чесън и още от подправките.

Печете в умерена фурна около 2 часа, а последните 10-тина минути махнете капака за да се получи хубава коричка на печения заек.

Празничният заек в гювеч е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: