Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Празничен Пилешки Гювеч

Празничен Пилешки Гювеч

ЗориЗори
Новак
15215k132
Празничен Пилешки Гювеч
Снимка: Зори
1 / 3
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
10
"Богат пилешки гювеч, който ще направи всеки празник още по-вкусен и уютен"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 400 грама
  • грах - 200 грама
  • пилешко месо - 1.2 кг
  • картофи - 3 по - едри
  • моркови - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • царевица - 200 г
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • домати - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • масло - 80 грама
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 80 мл
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешкото, нарежете го на порции, след което го запържете в малко олио до златист цвят.

Извадете го и в същата мазнина задушете нарязаните чушки, моркови и лук. Накрая добавете ориза.

Когато зрънцата станат полупрозрачни, поръсете с червения пипер и добавете доматите (обелени и нарязани на кубчета), разредени с чаша топла вода.

Гответе още 5 минути и добавете наситненото кисело зеле.

Намазнете гювеча с малко олио и сипете вътре задушените зеленчуци. Прибавете и нарязаните картофи, царевицата, граха и овкусете с подправките - черен пипер, джоджен и сол.

Налейте хладка вода в гювеча, колкото да покрие продуктите.

Най-отгоре разпределете пърженото пиле и сложете няколко бучки масло.

Сложете гювеча в студена фурна и включете на 150 градуса. След около 20 минути увеличете на 220 градуса.

Печете гювеча още час. Изключете фурната и оставете гювеча за още 30 минути вътре, без да махате капака - така гювечът ще се готви още кратко.

Празничният Пилешки Гювеч е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: