Агнешки гювеч с ориз

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг тлъсто
  • лук - 3 връзки пресен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л. може и масло
  • доматена салца - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз
  • за заливката
  • кисело мляко - 250 мл
  • яйца - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме по-тлъсто агнешко месо.

Нарязваме лука на ситно и го пържим в загрятата мазнина. Когато омекне, добавяме нарязаното на парчета агнешко месо, сол и мерен пипер.

Запържваме месото от всички страни. Щом се зачерви, наливаме достатъчно количество гореща вода и прибавяме измития ориз.

Поръсваме с магданоз, объркваме добре и прехвърляме продуктите в подходящ глинен гювеч.

Прибавяме размитата в малко вода доматенa салца и печем на бавен огън до готовност.

Преди да стане готово яденето, заливаме с киселото мляко, в което са разбити яйцата и запичаме до зачервяване в силна фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: