Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки чревца готвени

Агнешки чревца готвени

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки чревца - 600 г или 3 - 4 плетеници
  • сол
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • копър - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме агнешките чревца много добре, изплакваме ги със студена вода и ги варим около 30 минути в подсолена вода на умерен огън.

В отделен съд загряваме маслото и запържваме до златисто брашното. Прибавяме варени черва, малко сол, червен пипер и ситно нарязания копър.

Заливаме продуктите с 2 к.ч. гореща вода и задушаваме ястието, докато се изпари водата и чревцата останат само на масло.

Поднасяме агнешките чревца с гарнитура от пържени картофки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: