Агнешки котлети Дижон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Новак
261
Агнешки котлети Дижон
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусни предложения от класическата Френска кухня"

Необходими продукти

  • агнешки котлети - 12 бр. от филе
  • портокалова кора - 3 с.л. настъргана
  • мащерка - 3 с.л. прясна
  • дижонска горчица - 150 мл
  • кафява захар - 2 с.л. светла
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишните тлъстини от агнешките котлети. В купа смесете мащерката и портокаловата кора. Добавете кафявата захар и горчицата, разбъркайте.

Загрейте скарата предварително. Използвайте около половината от сместа, за да намажете котлетчетата отвсякъде. Сложете ги на загрята скара, печете около 2 минути от всяка страна.

Обърнете агнешките котлети и ги намажете с останалата смес. Печете докато станат напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: