Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печени агнешки котлети с гарнитура

Печени агнешки котлети с гарнитура

Печени агнешки котлети с гарнитура
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Искате рецепта за агнешки котлети - имате я, чак и е с гарнитура"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • агнешки котлети - 2 кг
  • домати - 2 бр.
  • пресен чесън - 5 - 6 стръка
  • лук - 1 глава
  • джоджен
  • бахар
  • пресен лук - 12 стръка
  • ракия - 2 с.л.
  • девесил
  • дафинов лист - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките котлети нарежете на порции, измийте и полейте с топла вода. Добавете вътре бахар, сол, дафинов лист, черен пипер и ракията. Сипете и лука, нарязан на четири.

Щом заври, махнете пяната и оставете почти до готовност. Запържете за кратко пресния лук и пресния чесън. Добавете девесил и джоджен. Сложете в тава.

Отгоре сложете месото, поръсете с олио и червен пипер. Сипете 2 ч.ч. бульон от варенето.

Печете агнешкото за половин час на 180 градуса.

Картофите нарежете и изпържете като чипс. Нарежете доматите и изпечете в керамичен тиган.

Поднесете печените агнешки котлети с гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: