Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Зелен фасул с агнешко на манджа

Зелен фасул с агнешко на манджа

Зелен фасул с агнешко на манджа
Снимка: Албена Асенова
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Понякога ни е ден за манджички и по-точно за агнешко със зелен фасул"

Необходими продукти

  • домати - 1 ч.ч.
  • агнешко месо - 500 г
  • копър - пресен
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 400 г консервиран
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете и запържете агнешкото месо. Заделете настрани и на негово място сложете накълцаните моркови и лук. Добавете зеления фасул, щом омекнат. Когато разбъркате, добавете брашното, червения пипер и доматите.

Сипете топла вода. Върнете месото в тенджерата. Гответе апетитната манджа на умерен котлон.

Преди да бъде готова, сипете нарязания чесън.

Поръсете зеления фасул с агнешко на манджа с копър преди да сервирате.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: