Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешка манджа с ориз и зелен фасул

Агнешка манджа с ориз и зелен фасул

Агнешка манджа с ориз и зелен фасул
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Време е за агнешка манджа с ориз и зелен фасул, не го мислете много, а направо се захващайте да я приготвите"

Необходими продукти

  • зелен лук - 2 стръка (или 1 глава стар)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • агнешко месо - 1.2 кг
  • зелен боб - 1 буркан
  • джоджен - няколко пресни стръка (листата)
  • олио
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на порционни парчета и го запържете в сгорещено олио заедно с наситнения лук. Поръсете с червения пипер и налейте вода, оставете месото да поври така.

Когато агнешкото започне да се къса, поръсете със сол и джоджен. Сипете консервирания зелен боб. След кратко готвене, добавете ориза.

Варете манджичката до готовност на ориза, а от време на време разбърквайте, за да не загори.

Агнешката манджа с ориз и зелен фасул е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: