Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Овнешко със зелен фасул

Овнешко със зелен фасул

MarianeMariane
Новак
6944
Овнешко със зелен фасул
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • зелен фасул - 1.5 кг
  • лук - 3 глави
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • домати - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме овнешкото месо на големи парчета, посоляваме го добре и го слагаме да се пържи в част от маслото до зачервяване.

Прибавяме ситно нарязания лук, пържим до омекване и поръсваме с червения пипер. Заливаме месото с гореща вода, колкото да го покрие, и варим на умерен огън до полуомекване.

Прибавяме в съда почистения и нарязан зелен фасул. Оставяме ястието да се готви на тих огън.

Когато фасулът и месото са готови, загряваме 2 с.л. масло и запържваме брашното. Разреждаме запръжката с настърганите домати и прибавяме към фасула. Поръсваме с магданоз и копър и варим още 10 минути.

Поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: