Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Икономична супа със зелен фасул

Икономична супа със зелен фасул

MarianeMariane
Новак
6944
Икономична супа със зелен фасул
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бульон - 1.5 л зеленчуков
  • зелен фасул - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеления фасул, начупете го на 2-3 части и го варете в подсолена вода до омекване. Отцедете и прехвърлете в зеленчуковия бульон.

Кипнете и варете 10-ина минути. Докато супата се вари, пригответе светла запръжка от брашното и масло, като към края прибавете и червения пипер.

Разредете с малко от бульона, после налейте в супата, овкусете със сол и варете 20 минути на тих огън.

Свалете супата от котлона и застройте с киселото мляко и яйцето. Поръсете с магданоз и поднесете гореща с препечени филийки хляб.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: