Edin.bg»Избрани Колекции»Зелен Фасул с Месо в Тенджера


Прибавяме в съда почистения и нарязан зелен фасул. Оставяме ястието да се готви на тих огън....

Почистеният и нарязан на едро млад зелен фасул се слага в дълбока тенджера....

Задушете в олиото ситно нарязания лук, прибавете нарязаните на кубчета домати и щом се поизпържат, сложете зелен фасул и царевицата....

Зеленият фасул се почиства, измива се много добре, поръсва се с малко сол и се претрива, след което се поставя в дълбока тенджера....

Зеленият фасул се почиства, поръсва се с малко сол, претрива се и се изплаква, след което се слага в подходяща тенджера....

Кипнете вода в тенджера и пуснете вътре нарязания зелен боб, сварете го до готовност.
Отцедете го в гевгир.
Разбийте яйцата....

Взимаме съвсем пресен зелен фасул от градината. Почистваме го добре и го нарязваме на 2-3 части напречно....

Изсипваме запръжката при сварения зелен фасул и варим още 15-20 минути на тих огън....

Почистете зеления фасул, начупете го на 2-3 части и го варете в подсолена вода до омекване. Отцедете и прехвърлете в зеленчуковия бульон....

Постното ястие от зелен фасул е вкусно и лесно за приготвяне, опитайте....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: