Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Зелен фасул задушена яхния с телешко месо

Зелен фасул задушена яхния с телешко месо

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг крехко
  • зелен фасул - 1.5 кг
  • лук - 2 връзки пресен или 2 глави стар
  • домати - 5 - 6 броя
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • копър - 1 връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каквито и модерни тенджери да сте приготвили, приберете ги. Тази невероятна яхния става най-вкусна в пръстен съд.

Нарязваме месото на средно големи парчета, а фасула и останалите зеленчуци нарязваме на ситно.

На дъното на глинения съд слагаме лука, върху него нараждаме месото, овкусено със сол и червен пипер. Отгоре слагаме зеления фасул, а върху него - доматите, магданоза и копъра.

Слагаме няколко супени лъжици масло или олио, заливаме с вряла вода - 3 к.ч. и печем поне за 2 часа в умерена фурна.

Мераклиите замазват капака на гювечето с тесто, но това не е задължително. Хубаво от време на време да раздрусвате съда, за да не загори.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: