Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Подлютена яхния от зелен фасул

Подлютена яхния от зелен фасул

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Подлютена яхния от зелен фасул
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирайте подлютената яхния от зелен фасул с кисело мляко. Добър апетит!"

Необходими продукти

  • доматено пюре - 200 мл
  • зелен фасул - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 80 - 100 мл
  • чушки - 1 зелена
  • целина - 1 стрък
  • копър - 1 ч.л. сух
  • кайенски пипер - 1 суха чушка
  • червен пипер - 1 с.лъжица
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете на кашица в блендер чесъна, зелената чушка, кайенския пипер, лука и целината.

Загрейте олио и запържете зеленчуковата смес. Добавете червения пипер, доматеното пюре и захарта. Разбъркайте и след 1-2 минути добавете зеления боб. Запържете и него леко, като не спирате да бъркате.

Оквусете зеленчуците със сол и пипер. Налейте топла вода - толкова, че да покрие с 3 пръста нивото на продуктите.

Гответе яхнията до пълна готовност на зеления боб. Овкусете със сухия копър.

Ако по време на готвенето водата изври, налейте още. Вие преценете как искате манджичката - по-течна или по-гъста.

Кайенският пипер също е въпрос на избор. Ако обичате люто - сложете повече и обратно - ако сложете малко, ако не можете да ядете прекалено пикантни ястия.

Сервирайте подлютената яхния от зелен фасул с кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: