Начин на приготвяне
Първо смелете на кашица в блендер чесъна, зелената чушка, кайенския пипер, лука и целината.
Загрейте олио и запържете зеленчуковата смес. Добавете червения пипер, доматеното пюре и захарта. Разбъркайте и след 1-2 минути добавете зеления боб. Запържете и него леко, като не спирате да бъркате.
Оквусете зеленчуците със сол и пипер. Налейте топла вода - толкова, че да покрие с 3 пръста нивото на продуктите.
Гответе яхнията до пълна готовност на зеления боб. Овкусете със сухия копър.
Ако по време на готвенето водата изври, налейте още. Вие преценете как искате манджичката - по-течна или по-гъста.
Кайенският пипер също е въпрос на избор. Ако обичате люто - сложете повече и обратно - ако сложете малко, ако не можете да ядете прекалено пикантни ястия.
Сервирайте подлютената яхния от зелен фасул с кисело мляко.