Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизиран зелен фасул в буркани

Стерилизиран зелен фасул в буркани

Стерилизиран зелен фасул в буркани
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
"Вижте как винаги да имате готов зелен фасул под ръка за различни вкусни манджи"

Необходими продукти

  • жълт фасул
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре жълтия фасул и го почистете, начупете го на парчета.

След това го прехвърлете в тенджера и налейте вода до нивото на фасула (може и малко повече).

Сложете боба да се вари и щом кипне, посолете на вкус и засечете 20 минути.

Махнете от огъня и оставете да се охлади, напълнете го в чисти и сухи буркани. Сипвайте до ръбчето от водата, в която е врял фасулът.

Затворете бурканите хубаво и ги наредете в тенджера. Варете на бавен огън 90 минути от момента на завирането.

Стерилизираният зелен фасул в буркани е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: