Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска чорба от агнешки дреболии

Селска чорба от агнешки дреболии

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Предлагаме тази рецепта за супа от агнешки дреболии за всички, които си падат по такъв тип селски чорби. Комбинирайте с топла чеснова пърленка"

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 1 бр. плюс момиците и бъбреците
  • пресен лук - 2 връзки
  • масло - 2 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 вразка
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • черен пипер - зърна
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре агнешките дреболии, залейте ги със 7-8 ч.ч. студена вода, посолете и варете до готовност. Изцедете ги и ги нарежете на ситно, а бульона прецедете.

Загрейте маслото и запържете до омекване ситно нарязания лук, овкусете с червен пипер и добавете нарязаните дреболии.

Запържете за 1-2 минути, след което разредете с агнешкия бульон.

Прибавете ориза или по желание може да го замените с фиде и десетина зърна черен пипер.

Варете до готовност на ориза. Преди да свалите от огъня, прибавете към агнешката чорба ситно нарязаните магданоз и джоджен. Застройте с разбитите с кисело мляко яйца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: