Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Перфектната рибена чорба

Перфектната рибена чорба

ЗориЗори
Новак
15515k
Перфектната рибена чорба
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Перфектната рибена чорба, която лекува махмурлук и лошо настроение."

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • шаран - 350 г (обезкостено месо)
  • лук - 2 гл.
  • домати - 3 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 гл.
  • масло - 50 г
  • магданоз - 1 вр.
  • девесил - 1/2 ч.ч. пресен
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • вода - 12 ч.ч.
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и почистени картофи, измиваме добре и режем на кубчета. Лука наситняваме, а моркова и целината режем на малки парчета.

В по-дълбока тенджера поставяме почистеното месо от шарана, нарязаните лук, моркови, картофи, целина, дафиновите листа.

Посоляваме на вкус и заливаме с вода. Варим рибената чорба малко повече от половин час на умерен котлон.

Към края се слагат домати на кубчета и фиде, след което рибената гозбица се вари още 10 мин.

Накрая отстраняваме ястието от котлона и към него добавяме масло, пикантен червен пипер, скълцан магданоз, свеж девесил, скълцан чесън. Посоляваме с черен пипер и сол.

Поднасяме Перфектната рибена чорба с лимонче.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: