Начин на приготвяне
Сложете захарта и сухата мая в леко затоплена вода и ги оставете настрана, за да шупне маята.
Пресейте брашното и добавете към него зехтина, солта и шупналата мая.
Замесете меко тесто, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на топло.
Нарежете чесъна и лука на дребно и ги сложете в дълбок тиган със сгорещена мазнина, за да се задушат добре.
Добавете към тях малко по-късно измития спанак и доматеното пюре.
Овкусете плънката за спаначената пица с черен пипер и сол на вкус.
Разточете тестото и го сложете в леко намазнена и набрашнена тавичка.
Разпределете отгоре плънката и я поръсете с кашкавал.
Сложете готовата пица да се пече във фурната за около 30 минути на 200°C.
Малко преди я извадите в средата чукнете едно яйце.
Насладете се на тази перфектната пица без месо.