Edin.bg»Рецепти»Пица»Кето пица с блат от карфиол

Кето пица с блат от карфиол

EvgeniaEvgenia
Новак
1621k
Кето пица с блат от карфиол
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • блата от карфиол
  • карфиол - 350 г
  • бадеми - 80 г, печени
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица
  • бял пипер
  • сол
  • За топинга
  • моцарела - 125 г
  • песто - 1 с.л., Дженовезе
  • зехтин - 2 с.л.
  • пюре от червен пипер - 1/3 ч.л., лют
  • маслини - няколко
  • магданоз - Сух
  • чери домата - 5 бр.
  • чесън - скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе предварително бланширания за 10 минути в подсолена вряща вода карфиол в чопър.

Отцеждаме го и го преместваме в купа. Смиламе в чопъра и бадемите до фино брашно.

Добавяме го заедно с чубрицата, белия пипер и солта в купата при карфиола. Разбиваме яйцето и включваме и него в сместа за блата и разбъркваме добре.

Преместваме купата в хладилник за около 30 минути. След което взимаме форма за печене (диаметър 24 см) и покриваме дъното ѝ с пергаментова хартия.

Разстиламе блата върху нея. Запичаме блата за около 25 минути в предварително загрята до 180 °C фурна. След което вадим блата и го гарнираме, както следва: смесваме пестото и пюрето от червени чушки със зехтина и намазваме отгоре блата с получената смес.

После добавяме нарязания чесън, маслини, чери доматите на тънки филийки и накрая покриваме с настърганата на ренде моцарела.

Печем пицата с блат от карфиол за още около 7-9 минути или докато моцарелата се разтопи.

Накрая поръсваме с магданоз и изчакваме леко да изстине кето пицата с блат от карфиол.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: