Начин на приготвяне
Смиламе предварително бланширания за 10 минути в подсолена вряща вода карфиол в чопър.
Отцеждаме го и го преместваме в купа. Смиламе в чопъра и бадемите до фино брашно.
Добавяме го заедно с чубрицата, белия пипер и солта в купата при карфиола. Разбиваме яйцето и включваме и него в сместа за блата и разбъркваме добре.
Преместваме купата в хладилник за около 30 минути. След което взимаме форма за печене (диаметър 24 см) и покриваме дъното ѝ с пергаментова хартия.
Разстиламе блата върху нея. Запичаме блата за около 25 минути в предварително загрята до 180 °C фурна. След което вадим блата и го гарнираме, както следва: смесваме пестото и пюрето от червени чушки със зехтина и намазваме отгоре блата с получената смес.
После добавяме нарязания чесън, маслини, чери доматите на тънки филийки и накрая покриваме с настърганата на ренде моцарела.
Печем пицата с блат от карфиол за още около 7-9 минути или докато моцарелата се разтопи.
Накрая поръсваме с магданоз и изчакваме леко да изстине кето пицата с блат от карфиол.
Да Ви е сладко!