Edin.bg»Рецепти»Пица»Кето пица с гъби и шунка

Кето пица с гъби и шунка

Кето пица с гъби и шунка
Снимка: Теодора Мещерова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • печурки - 2 броя
  • кашкавал - 100 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • пуешка шунка - 25 грама
  • яйца - 2 броя
  • праз - 1/2 стрък
  • растителен протеин - 1 с.л.
  • домати - 1 брой
  • магданоз - 1 ч.л.
  • чушки - 1/2 червени
  • чубрица - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола във вряща вода. Отцедете и го наситнете, сипете го в купа.

Прибавете наситнените праз и чесън, разбъркайте и добавете подправките, протеина и яйцата.

Разбъркайте всичко хубаво и сипете в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до хубав златист цвят.

Междувременно нарежете шунката, домата, чушката и гъбите, а кашкавала настържете.

Извадете блата и наредете продуктите, поръсете с кашкавала и върнете във фурната.

След 10-тина минути пицата е готова.

Кето пицата с гъби и шунка е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: