Кето гъби в масло

Кето гъби в масло
Снимка: Кристиан Александров
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусни кето гъби с масло - най-добрият приятел на всяка сочна пържола."

Необходими продукти

  • печурки - 1/2 кг, кралски
  • краве масло - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • течна сметана - 200 мл неподсладена
  • чесън - 1 щипка на прах
  • сол - 1 щ. по желание
  • куркума - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измивате гъбите.

Нарязвате ги на парченца в купа и прибавяме към тях сметаната и всички подправки.

Разбъркваме добре и оставяме гъбите така за няколко минути.

Междувременно намазваме тефлонова тавичка с масло.

Разпределяме гъбите със сметановия сос в тавичката.

Печем кето гъбите в масло за около половин час на 200 градуса.

Поднасяме гъбената вкусотия като гарнитура към пържолки на скара.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: