Edin.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Гъби кладница с масло и бира

Гъби кладница с масло и бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
450916k535
Гъби кладница с масло и бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
14/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
34 мин.
Порции
2
"Много вкусни гъбки с масло и бира"

Необходими Продукти

  • масло - 30 грама
  • кладница - 200 грама
  • магданоз - 3 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • бира - 200 - 220 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите кладница и ги измийте. Нарежете ги на големи парчета.

Наситнете чесъна и го запържете в загрятото на тих огън масло. След около 2 минути прибавете нарязаните гъби и посолете. Прибавете половината от наситнения магданоз.

Увеличете котлона и гответе гъбите в масло докато се изпари по-голямата част от течността.

Налейте бирата и гответе още около 10 минути. Поръсете с останалия магданоз и посолете, ако има нужда.

Гъбите кладница с масло и бира са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: