Edin.bg»Рецепти»Предястия»Сирене по шопски»Сирене по шопски в глинено гювече

Сирене по шопски в глинено гювече

Сирене по шопски в глинено гювече
Снимка: Илиана Първанова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Насладете се на класиката сирене по шопски, приготвено в гювече"

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • сирене - около 150 грама
  • извара - 2 шепи
  • яйца - 1 брой
  • люти чушки - 1 брой
  • шарлан
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посочените продукти са за 1 гювече, ако искате да направите повече - увеличете количествата.

Нарежете сиренето на две правоъгълни парчета и ги поставете едно до друго на дъното на гювечето. Отстрани поръсете с изварата.

Отгоре сипете обеления и нарязан домат. В едната страна сложете лютата чушка.

Полейте с малко шарлан, поръсете с черен пипер и чубрица.

Сложете гювечето в студена фурна и включете на 250 градуса. Печете около 25 минути, извадете и чукнете вътре едно яйце. Поръсете с червен пипер и върнете във фурната, за да се забули яйцето.

Поднесете сиренето по шопски веднага.

Сиренето по шопски в глинено гювече е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: