Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап по шопски

Агнешки кебап по шопски

Агнешки кебап по шопски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от бут
  • лук - 3 глави
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • люти чушки - 1 бр.
  • масло - ½ ч.ч. краве
  • вино - ½ ч.ч.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре нарязаното на дребни късчета агнешкото месо със ситно нарязаните лук, магданоз, джоджен и люта чушка.

Залейте с разтопеното масло, подправете със солта, червения и черния пипер, разбъркайте отново, сипете виното и оставете сместа за 5-6 часа на хладно място.

Сложете кебапа в тавичка, намазана с масло, залейте с 1 ч.ч. топла вода и печете до готовност.

Поднесете готовия агнешки кебап със зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: