Edin.bg»Избрани Колекции»Кебап по Странджански

Оризът ще бъде гарнитура към вкусния тас кебап.
Поднесете тас кебапа по турски и се насладете....

По традиция виненият кебап се поднася с гарнитура от варен ориз с масло и/или картофено пюре....

Краставицата се нарязва на много ситни кубчета.
Смесва се с цедено мляко, сол, копър и зехтин.
В плоска чиния се подреждат печените чушки...

Нарежете зелето на ситно с остър нож, лука на колелца, чушките, морковите и целината на едро, а карфиола разделете на парчета.
В бурканите сложете...

Заека накисваме в равни части вода и оцет за около 12 часа. След това го отцеждаме, набождаме на шиш и печем върху разгоряла жар или скара.
Отделно...

Турският адана кебап поднесете върху пърлените питки и поръсете със свеж магданоз.
Добър апетит!...

Марината не изхвърляме, с нея мажем няколко пъти класическия шиш кебап по време на печене....

Нарязваме агнешкото месо на правилни парченца, овкусяваме със сол и черен пипер, намазваме обилно с олио и оставяме поне 2 часа в хладилник....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
54
41
33
21
10
Дай твоята оценка: