Заешки кебап

MarianeMariane
Новак
6944440
12/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Ароматен и много вкусен става този заешки кебап. Да не забравите и за картофеното пюренце към него"

Необходими Продукти

  • заек - 1/2 бр.
  • оцет - 1 в.ч. + за мариноване
  • сол
  • масло - 1 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заека накисваме в равни части вода и оцет за около 12 часа. След това го отцеждаме, набождаме на шиш и печем върху разгоряла жар или скара.

Отделно в една винена чаша оцет разбиваме маслото, киселото мляко и пресования чесън. Добавяме сол на вкус, наливаме 1 ч.ч. вода и кипваме сместа на котлона.

Когато сосът кипне, прибавяме нарязаното на порции печено заешко и оставяме ястието да се готви още 10 минути на тих огън.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: