Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен печен заек под фолио

Пълнен печен заек под фолио

ЛидияЛидия
Новак
148
Пълнен печен заек под фолио
Снимка: Лидия
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"И като видим такава тава у дома с пълнен печен заек, настроението ни веднага се оправя"

Необходими продукти

  • заек - домашен + дреболийките
  • ориз - 300 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава стар
  • зелен лук - 5 стръка
  • доматено пюре
  • девесил - пресен или замразен
  • червен пипер
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с мазнина запържете заешките дреболии. Прибавете гъбите, запържете заедно с морковите и стария лук.

Сипете около 300 мл вода, сол, червен пипер и ориза. Щом оризът увеличи обема си, сипете доматеното пюре, джоджена, черния пипер и девесила.

Овкусете заека с черен пипер и сол, намажете със свинска мас. Напълнете заека с плънката и зашийте.

Плънката, която ви остава, разпределете около него в тавата, в която ще го печете. Сипете вода до половината на месото.

Завийте с алуминиево фолио и печете заека за 120 мин. на 200 градуса.

Пълненият печен заек под фолио е готов за сервиране.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: