Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура, печена във фолио

Ципура, печена във фолио

Ципура, печена във фолио
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Най-вкусно приготвената рибка е печената във фолио"

Необходими продукти

  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • олио
  • ципура - 2 бр.
  • черен пипер
  • лимони - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата, поръсете сол и черен пипер и намазнете. Намазнете и фолио, загънете рибата в него.

Нарежете лимоните на резени, поставете ги в коремите на рибите заедно с магданоза. Направете няколко разреза върху рибите и вътре поставете лимон.

Завийте и печете рибата за 35 минути на умерена фурна. После махнете фолиото и допечете.

Поднесете ципурата, печена във фолио с отвито фолио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: