Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Ципура филе на тиган

Ципура филе на тиган

Ципура филе на тиган
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ако сте решили да зарадвате семейството с вкусна вечеря, имаме най-доброто предложение за вас - ципура филе на тиган. Гарнитурата нека бъде по ваше желание"

Необходими продукти

  • ципура - 2 бр. филета
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ципурата и я посолете. Поръсете с черния пипер и оставете за 10-15 минути.

Нарежете магданоза и чесъна на дребно. Сложете ги в купа. Налейте малко зехтин и разбъркайте.

Поставете рибата в тефлонов тиган с 1 с.л зехтин и с кожата нагоре. Обърнете след 2 минути.

Намажете пържената риба веднага със сместа от магданоза. Извадете и поставете в чиния.

Сервирайте ципурата филе на тиган с резен лимон и пържени картофи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: