Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Мариновано свинско филе на жар

Мариновано свинско филе на жар

ЗориЗори
Новак
15515k
Мариновано свинско филе на жар
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 6 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • свинско контрафиле - 600 г
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • босилек - 1/2 к.л. сух
  • лимонов сок
  • зеленчуков бульон - 1/4 кубче
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското контрафиле на пържоли и го начукайте с дървено чукче през плик или фолио.

Пресовайте чесъна и го смесете със зехтина, солта, черния пипер, босилека, лимоновия сок и зеленчуковия бульон.

Разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Потопете пържолите в чесновата марината - оваляйте ги и от двете страни, за да се овкусят изцяло. По възможност ги оставете за 12 часа в нея.

След това ги намажете със зехтин и ги сложете на скарата да се пекат.

Поднесете маринованото свинско филе на жар с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: