Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастърма»Пастърма от свинско бон филе

Пастърма от свинско бон филе

Пастърма от свинско бон филе
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Общо
3 мин.
Порции
1
"Домашна пъстърма от свинско бон филе, поднесена в компанията на чаша бяло вино - и това ако не е перфектната уютна вечер"

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 1 бр.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • морска сол - 1 пакетче
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете морска сол на дъното на купа с капак, добавете вътре свинското бонфиле, покрийте го с останалата сол и го затворете с капак за около 48 часа в хладилник.

Извадете месото и го сложете в купа със студена вода.

Затворете го отново с капак и го сложете в хладилника за 24 часа.

Подсушете след това готовото месо с кухненска хартия.

В плоска чиния смесете чубрицата и червения пипер и оваляйте свинската пастърма в тях хубаво от всички страни.

Забодете я на кука и я сложете на прохладно и тъмно място да съхне.

Пастърмата от свинско бон филе е страхотно мезе.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: