Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехко свинско бонфиле в сос

Крехко свинско бонфиле в сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Крехко свинско бонфиле в сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
26 мин.
Общо
41 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свинско бонфиле - 1 бр. рибица иберико
  • табаско - 6 капки
  • зехтин - 6 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л. сушен
  • червено вино - 1 к.ч.
  • черен пипер - 1 к.л. фино смлян
  • див лук - 10 зелени перца
  • за соса
  • горчица - 1 с.л.
  • вода - 120 мл
  • нишесте - 12 г царевично
  • бяло вино - 60 мл
  • зехтин - 60 мл
  • пилешки бульон - 1/2 кубче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското бонфиле и го натрийте хубаво с черен пипер, розмарин, зехтин и по желание с табаско. Залейте го с малко червено вино.

Покрийте го с алуминиево фолио и го приберете в хладилник за около няколко часа.

Извадете го след това на стайна температура и го нарежете на парчета.

Нарежете лука и го задушете за около 10 минути в зехтин.

Разбийте нишестето в смес от водата и виното и ги добавете при лука.

Натрошете вътре бульона и бъркайте соса още за около 10 минути.

Запечатайте бонфиленцата от всички страни в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Оставете месото да се пече до желаната от вас степен.

Залейте свинските пържоли със соса още в тигана и щом заври, ги махнете от котлона.

Поднесете ги с нарязан на ситно див лук и чаша хубаво червено вино.

Крехкото свинско бонфиле в сос е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: