Начин на приготвяне
Почистете свинското бонфиле и го натрийте хубаво с черен пипер, розмарин, зехтин и по желание с табаско. Залейте го с малко червено вино.
Покрийте го с алуминиево фолио и го приберете в хладилник за около няколко часа.
Извадете го след това на стайна температура и го нарежете на парчета.
Нарежете лука и го задушете за около 10 минути в зехтин.
Разбийте нишестето в смес от водата и виното и ги добавете при лука.
Натрошете вътре бульона и бъркайте соса още за около 10 минути.
Запечатайте бонфиленцата от всички страни в дълбок тиган със сгорещена мазнина.
Оставете месото да се пече до желаната от вас степен.
Залейте свинските пържоли със соса още в тигана и щом заври, ги махнете от котлона.
Поднесете ги с нарязан на ситно див лук и чаша хубаво червено вино.
Крехкото свинско бонфиле в сос е много вкусно.
Добър апетит!