Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Крехко свинско с праз на фурна

Крехко свинско с праз на фурна

Крехко свинско с праз на фурна
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Крехко свинско с праз на фурна е любимата рецепта на мъжете вкъщи и през пролетта"

Необходими продукти

  • свински врат - 700 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • праз - лук 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се слага в тавичката за печене.

Овкусява се със сол, червен и черен пипер. Полива се с малко мазнина, разбърква се и се слага във фурната да се пече на 200 °C. Разбърква се периодично.

Праз лукът се почиства, нарязва на колелца и прибавя към свинския врат по средата на печенето.

Свинското с праз се готви се приблизително час до готовност на месото и омекване на праз лука.

Много вкусно ястие е крехко свинско с праз на фурна.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте непременно и от тези рецепти за свинско на тиган.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: