Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на парчета. Измийте, обелете и нарежете картофите.
Пригответе си тава и в нея сложете месото и картофите. Между тях поставете няколко скилидки чесъна, необелени.
Добавете зехтин, сол, черния и червения пипер, мащерката. Може да добавите малка люта чушка за пикантен вкус. Разбъркайте свинското с картофи, добавете бульона.
Печете свинското на 180 градуса до готовност под алуминиево фолио. След известно време махнете фолиото.
Допечете крехкото свинско печено с картофи без фолио още около 20 мин. Поднесете, поръсено с магданоз.
Ако обичаш комбинацията месо с картофи, опитай непременно и нашата картофена манджа със свинско или другите ни предложения за свинско с картофи.