Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехко свинско печено с картофи

Крехко свинско печено с картофи

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
5
"Свинското с картофки винаги е опция, когато не може да решите каква вкусотия да си сготвите за вечеря"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • свински врат - 700 г
  • мащерка
  • зеленчуков бульон - 250 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • люти чушки - по желание
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския врат на парчета. Измийте, обелете и нарежете картофите.

Пригответе си тава и в нея сложете месото и картофите. Между тях поставете няколко скилидки чесъна, необелени.

Добавете зехтин, сол, черния и червения пипер, мащерката. Може да добавите малка люта чушка за пикантен вкус. Разбъркайте свинското с картофи, добавете бульона.

Печете свинското на 180 градуса до готовност под алуминиево фолио. След известно време махнете фолиото.

Допечете крехкото свинско печено с картофи без фолио още около 20 мин. Поднесете, поръсено с магданоз.

Ако обичаш комбинацията месо с картофи, опитай непременно и нашата картофена манджа със свинско или другите ни предложения за свинско с картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: