Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Крехко свинско с праз и целина

Крехко свинско с праз и целина

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истинска класика - хапвайте и да ви е вкусно"

Необходими продукти

  • свинско - 1 кг плешка
  • праз - 8 - 10 стръка
  • мас - 5 с.л.
  • целина - 1 глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • доматен сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинската плешка на средно големи парчета и я запържваме в свинската мас до зачервяване от всички страни. Като се запържи добре месото, го изваждаме в чиния, а в мазнината от пърженето слагаме ситна нарязаната бяла част на 2-3 стръка праз.

Когато омекне, връщаме обратно месото, прибавяме бервен пипер и доматения сок, връщаме наново месото и заливаме с гореща вода, колкото да го покрие.

Оставяме ястието да се задушава на с лаб огън. Останалите стръкове праз нарязваме на парчета с дължина 3-4 см, а по дебелите разцепваме през средата. Нарязваме целината на филийки и заедно с праза ги добавяме към свинското.

Готвим ястието на тих огън, докато месото и празът омекнат добре. По желание овкусяваме с малко оцет или лимонтузу.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: