Начин на приготвяне
Пригответе този английски коледен кейк един месец преди Коледа.
Залейте стафидите със сока от портокала и лимона, прибавете рома и ги оставете да престоят 1 нощ.
На другия ден разбийте на крем маслото, захарта и яйцата и добавете рачел и пресетите заедно брашно, индийско орехче, канела, ванилия, кориандър, карамфил и сол.
Прибавете яйцата, разбъркайте, сипете накиснатите стафиди заедно с рома, настърганите кори от портокала и лимона, начуканите бадеми, черешите и захаросаните лимонови корички и печете в слаба фурна най-малко 4 часа.
От тези продукти се получават един голям и един по-малък кейк, които след като са готови, поставете в пергаментова хартия в затворена кутия.
Кейкът може да се консумира през цялата година, но едно парченце задължително се оставя за следващата Коледа за късмет.