Смокинов кейк

Смокинов кейк
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • брашно - 300 грама
  • смокини - 500 грама
  • захар - 250 грама
  • нискомаслена извара - 150 грама (гладка)
  • масло - 200 грама
  • ванилия - 1 бр. (2 г)
  • яйца - 4 броя
  • бакпулвер - 10 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте смокините, подсушете ги и ги нарежете на шайби.

Сложете хартия за печене в подходяща тава. Наредете на дъното смокините, поръсете ги с около 2 лъжици захар.

Разбийте останалата захар с омекналото масло до получаване на пухкав крем. Едно по едно добавете яйцата, като не спирате да бъркате.

Следват изварата и ванилията, лъжица по лъжица от предварително пресятото с бакпулвера брашно. Трябва да получите кексово тесто с гъста консистенция.

Сипете го равномерно върху смокините.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете плодовия сладкиш до готовност - около 45 минути.

Обърнете го и го поръсете с пудра захар.

Смокиновият кейк е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: