Начин на приготвяне
Първо включете фурната на 210 градуса.
Смесете начупения шоколад с маслото и го разтопете на водна баня. Към течния шоколад прибавете ванилията и пудрата захар, разбъркайте. Оставете сместа да се поохлади за 5 минути.
Разбийте добре яйцето. Постепенно го добавете към шоколадовата смес, като не спирате да бъркате. Накрая прибавете брашното.
Намазнете добре подходяща купичка и поръсете с брашно. Сипете вътре сместа и запечете за 12 минути.
Извадете суфлето и след около минута го обърнете върху чинийка за сервиране.
Поръсете суфлето с пудра захар и го сервирайте.
Ако искате да приготвите повече суфлета, увеличете продуктите.
Лава кейкът с ванилия е чуден.