Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Прасковен кейк с рикота и ванилия

Прасковен кейк с рикота и ванилия

Прасковен кейк с рикота и ванилия
Снимка: Албена Асенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Чуден кекс с праскови, който веднага ще ви стане любим десерт"

Необходими продукти

  • праскови - 2 броя
  • яйца - 3 броя
  • рикота - 250 грама (или извара)
  • брашно - 250 грама
  • захар - 250 грама
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 грама)
  • ванилия - 1 ампула или прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и захарта до побеляване.

Добавете рикотата и ванилията, разбийте.

Пресейте брашното с бакпулвера и ги сипете към яйчената смес. Бъркайте с миксера на най-ниската степен.

Нарежете част от прасковите на кубчета и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре.

Намазнете и набрашнете кексова форма и сипете вътре сместа.

Нарежете на тънки филийки останалите праскови и ги наредете отгоре.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете кекса за 45 минути или до готовност.

Поръсете кекса с пудра захар, нарежете и сервирайте.

Прасковеният кейк с рикота и ванилия е готов.

Опитайте и другите ни десерти с праскова или тези разкошни сладкиши с рикота.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: