Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата и захарта до побеляване.
Добавете рикотата и ванилията, разбийте.
Пресейте брашното с бакпулвера и ги сипете към яйчената смес. Бъркайте с миксера на най-ниската степен.
Нарежете част от прасковите на кубчета и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре.
Намазнете и набрашнете кексова форма и сипете вътре сместа.
Нарежете на тънки филийки останалите праскови и ги наредете отгоре.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете кекса за 45 минути или до готовност.
Поръсете кекса с пудра захар, нарежете и сервирайте.
Прасковеният кейк с рикота и ванилия е готов.
Опитайте и другите ни десерти с праскова или тези разкошни сладкиши с рикота.