Кейк с петмез

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Погрижете се вкъщи винаги да имате под ръка поне едно парченце от този чуден кейк с петмез"

Необходими продукти

  • петмез - 1 винена чаша
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 винена чаша
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме за кейково тесто
  • орехи - 50 г едро натрошени
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме петмеза със захарта, прясното мляко, яйцата и ароматните подправки. Добавяме содата бикарбонат и постепенно добавяме брашно, колкото да получим тесто с гъстотата на кейково.

Разбиваме добре и прехвърляме сместа във форма, намазнена и поръсена с брашно предварително.

Отгоре поръсваме с едро натрошените орехови ядки. Печем кейка в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Оставяме го да се охлади и го поръсваме с пудра захар.

Поднасяме с кафе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: