Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Плакия»Целина с магданоз плакия

Целина с магданоз плакия

MarianeMariane
Новак
6944
Целина с магданоз плакия
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Целина с магданоз плакия - не сме опитвали и нямаме търпение"

Необходими продукти

  • целина - 3 глави
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • брашно - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате целината, обелвате я и я нарязвате на кръгли филийки. Слагате в тенджера да кипнат 3 ч.ч. студена вода, олиото, сол и малко черен пипер.

Щом водата кипне, пускаме целината и я оставяме да ври на тих огън до омекване.

Когато целината се свари, добавяме ситно нарязания магданоз и брашното, размито с вода. Варим още няколко минути.

Подправяме ястието с малко лимонов сок и поднасяме топло или студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: