Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Карфиол със сирене и кашкавал на фурна

Карфиол със сирене и кашкавал на фурна

Карфиол със сирене и кашкавал на фурна
20/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Карфиол, запечен със сирене и кашкавал - супер вкусно и бързо ястие за заети домакини"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • краве масло - 90 г
  • сирене - 150 - 200 г
  • кашкавал - 150 - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният от зелените листа и кочана карфиол се накъсва на цветчета и се вари в посолена вода до омекване, след което се отцежда добре и се слага на равномерен пласт в намазана с мазнина тава, наръсва се с натрошеното сирене (и настърган кашкавал) и разтопеното масло и се залива с разбитите в млякото яйца.

Запеканката се пече в умерена фурна до леко зачервяване.

Наръсва се със ситно скълцан магданоз и се поднася със салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: