Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Моруна с кашкавал на фурна

Моруна с кашкавал на фурна

MarianeMariane
Новак
6944
Моруна с кашкавал на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Никак няма да преувеличим, ако кажем, че тази риба направо се топи в устата"

Необходими продукти

  • моруна - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сухар - 2 с.л. счукан
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената моруна се нарязва на средно големи парчета и са пуска във вряла подсолена вода. Вари се не повече от 10 минути, за да се развари прекомерно. Изважда се, отцежда се и се прибира на топло.

В друг съд брашното се запържва с маслото до златисто. Запръжката се разрежда с вода, прибавя се нарязаният магданоз и се оставя да поври 10 минути, като се бърка от време на време.

Рибата се прехвърля в намазнена тавичка, залива се с топлия сос, поръсва се със сухара и настъргания кашкавал и печем 15-20 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: