Edin.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Кашкавал на фурна с коричка

Кашкавал на фурна с коричка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Кашкавал на фурна с коричка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Любимият аламинут - печен кашкавал на фурна"

Необходими продукти

  • кашкавал - 400 грама
  • галета - 150 грама
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • орехи - 100 г
  • риган - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете нарязания кашкавал в три малки глинени съда. Ако пък не разполагате с такива, може да използвате йенска тава.

Хубаво е да намазните дъното на съда преди поставянето на кашкавала.

Смелете магданоза и орехите (не прекалено ситно) и ги смесете с ригана и галетата.

Сипете от сместа на дъното на избрания съд (намазнен) и едва тогава добавете дебел слой кашкавал. Отгоре посипете с по-дебел пласт орехи и галета.

Накрая поръсете с малко зехтин.

Загрейте фурната до 200 градуса и сложете кашкавала. Печете аламинута до хубава златиста коричка.

Кашкавалът на фурна с коричка е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: