Edin.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Кашкавал на фурна в йена

Кашкавал на фурна в йена

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
4513k
Кашкавал на фурна в йена
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Най-вкусният и ароматен кашкавал на фурна с малки екстри"

Необходими продукти

  • бейби моцарела - 10 топчета
  • кашкавал - 450 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • гъби - 2 бр., от консерва
  • яйца - 4 бр., размер L
  • краве масло - 60 г
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л., суха
  • черен пипер - и сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този тип кашкавал на фурна става много ароматен и се приготвя лесно.

Най-напред настъргваме кашкавала и разполовяваме топките моцарела.

В дълбок съд сме разбили яйцата и ги смесваме с млякото и брашното. Окусяваме с черен пипер и сол по желание. Слагаме кашкавала и пак бъркаме.

На дъното на йенска тава разливаме разтопеното краве масло.

Отгоре разпределяме сместа с кашкавала, а върху нея редим парчета моцарела.

Добавяме нарязаните гъби и ръсим чубрица.

Печем запеканката на 170 градуса за около 30 мин. или до приятен загар.

След като поизстине, режем нашия кашкавал на фурна в йена на порции.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: