Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с ориз и домати

Свинско с ориз и домати

Свинско с ориз и домати
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"А вие вече мечтаете ли си за утрешната вечер, в която хапвате тази доматена яхнийка със свинско и пиете от любимото си червено вино?"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г (плешка)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • домати - 1 ч.ч. белени
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 3
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото, морковите, лука и чушките. Сипете олио в тенджера и запържете свинското. Добавете моркова и лука.

Задушете за няколко минути, след което сипете виното, червения пипер и дафиновия лист. След като виното се изпари, налейте вода.

Месото трябва да е почти сварено, когато ще добавите измития ориз с подправките.

Оставете яхнията да къкри на бавен огън. Малко след това добавете доматите и чушките, гответе до сваряване на ориза.

Свинското с ориз и домати е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: