Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско пържено с праз на тиган

Свинско пържено с праз на тиган

Свинско пържено с праз на тиган
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"А само си представете колко вкусно би било да топите от сосчето на това свинско пържено с домашен хляб"

Необходими продукти

  • свинско месо от бут - 1200 г
  • праз - 4 - 5 стръка средни
  • лук - 2 - 3 глави средни
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и праза. Нарежете ги на ситно. Нарежете свинското месо на късчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган.

Прибавете лука и праза и ги задушете за 5-6 минути.

Добавете червения пипер, разбъркайте и сложете свинските късчета.

Гответе още 5-6 минути, като междувременно разбърквате.

Налейте бялото вино и оставете ястието да къкри на тих огън.

Овкусете пърженото свинско със сол и черен пипер.

Гответе до готовност на месото.

Много вкусно! Поднесете с подходяща напитка. Свинското пържено с праз на тиган е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много е хубава.Браво.
27.05.2024 01:52