Мариновано свинско филе

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Сега разбирате ли, защо определят кулинарията като изкуство - заради такива невероятни вкусотии"

Необходими продукти

  • свинско месо - 700 - 900 г филе
  • масло - 3 с.л.
  • за маринатата
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 с.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • лук - 1 глава голяма
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите за маринатата, кипваме и варим на тих огън около 15 минути. Когато изстине маринатата, слагаме в нея свинското филе, почистено от ципи и мазнини.

Оставяме го да престои в маринатата поне 12 часа, 24 часа е още по-добре.

Маринованото свинско филе поставяме в тава, заливаме с маслото, добавяме малко от маринатата и печем в умерена фурна. От време на време го заливаме с още марината.

Поднасяме свинското филе с пържени картофи и салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: