Начин на приготвяне
Сварете измитото и изчистено пиле в маринатата, приготвена от водата, оцета, солта, настърганата кора от лимона, дафиновия лист, ситно нарязания лук, черния пипер и корените, след което го извадете от бульона и му отстранете кожата и костите.
Оставете бульона да изстине, оберете мазнината, вземете от него около 1 л, сгорещете го и прибавете желатина, предварително накиснат 2 часа в студена вода и прецеден през марля.
В продълговата или друга форма, намокрена със студена вода, наредете резените от яйцата и парчетата от пилето, след което залейте с малко от леко изстиналия бульон и оставете да изстине и да се стегне.
След това разпределете отгоре граха и нарязаните кисели краставички и моркови, сипете останалата част от бульона и оставете в хладилника, за да се желира.
Преди да сервирате, обърнете желираното пиле върху голяма продълговата салатиера, като преди това потопите формата за момент в гореща вода, и гарнирайте с тънки филийки шунка и клонки магданоз и копър.